Skip to main content

Over ons

Over ons

Midden in de Amsterdamse Plantagebuurt, tussen Artis en het Tropenmuseum is eetcafé de Groene Olifant te vinden. Op ons zonovergoten terras kun je Bourgondisch genieten van alles wat wij te bieden hebben.

We zijn altijd open voor een borrel met mooie wijnen, verrukkelijke speciaal bieren met daarbij bijvoorbeeld bitterballen of een uitgebreide kaasplank.
We zijn een eetcafé waar je dagelijks kunt genieten van een heerlijk diner.
In de weekenden ben je ook welkom voor de lunch.

De gerechten op onze menukaart zijn een combinatie van de Nederlandse en Franse keuken met een twist. Er is altijd keuze uit vegetarische, vlees- en visgerechten. Wij gebruiken zoveel mogelijk producten van ondernemers uit Amsterdam en directe omgeving, zo zetten we samen met deze lokale ondernemers iets moois en duurzaams op tafel.

Ontdek het menu

De Regenbooggroep

De Groene Olifant is onderdeel van acht horecazaken die de gastvrijheid en gezelligheid van de horeca zien als het leukste wat er is. We zoeken de verbinding met de stad Amsterdam samen met de werknemers en onze gasten. Als collectief ondersteunen wij de Regenbooggroep.

De Regenbooggroep zorgt er voor dat er in onze mooie stad een plekje is voor iedereen, zodat mensen met rijkdom en mensen in armoede met elkaar kunnen samenleven en werken. We hebben tijdens Kerst een diner georganiseerd voor dakloze en eenzame Amsterdammers. Ook verzamelen wij kleding voor daklozen.

Op dit moment heeft de Regenbooggroep behoefte aan herenkleding en schoenen. Als je nog iets in de kast hebt liggen, dan kunt je het bij ons langs brengen en zorgt de Regenbooggroep er voor dat het bij de mensen terecht komt die het hard nodig hebben.

Kijk anders een keer op de website van de Regenbooggroep, misschien wil je wel bijdragen!

‘Gezelligste eetcafé van Amsterdam-Oost’